Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@11:12:07 GMT

قصابان اصفهان در رکود کاری

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۰۴۷۹

قصابان اصفهان در رکود کاری

اصغر پورباطنی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان در گفتگو با خبرنگار  ر گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان گفت: دامداران گلایه‌مند در تامین نهاده‌ها با نرخ آزاد و گران، هزینه‌های سنگینی را متحمل می‌شوند، در سال‌های گذشته بسیاری از دامداران به علت خشکسالی، نبود آذوقه و علوفه گاو‌های شیرده خود را می‌کشتند، زیرا کشتار دام زنده از نگهداری آن به صرفه‌تر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: امسال تولیدکنندگان دام با عدم تامین نهاده‌ها و هزینه‌های سنگین تولید، گاو‌های مولد پیر و بدون کاربری لازم را که شیر آن‌ها به میزان محسوسی کاهش یافته و نگهداری از آن‌ها صرفه اقتصادی نداشته باشد در سطح شهر با زدن تابلو به بهای ارزان‌تری می‌فروشند، همچنین بره‌های ماده زیر ۱۰ کیلوگرم را که باید پرورش آن‌ها برای زمستان به میزان ۱۶ تا ۱۷ کیلوگرم برسد نیز برای ذبح به کشتارگاه‌ها می‌برند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان بیان کرد: این سوالات را مسئولان دامداران سنگین باید پاسخگو باشند، اما هم اکنون به هر علتی ماده گاو‌ها را در کشتارگاه‌ها ذبح می‌کنند.

پورباطنی گفت: با نبود به موقع تامین نهاده‌ها و ادامه روند کشتار دام‌های مولد و عدم پرورش دام مورد نیاز پیش‌بینی می‌شود که زمستان مناسبی را پیش‌رو نداشته باشیم و بازار اصفهان با بحران کمبود و گرانی گوشت قرمز هم مواجه شود.

او افزود: امیدواریم با تدبیر به موقع مسئولان و رسیدگی به مشکلات دامداران در تامین نهاده‌ها چنین پیش‌بینی‌هایی برای بازار گوشت قرمز در پاییز و زمستان اتفاق نیفتد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان بیان کرد: مسئولان باید در این زمینه چاره اندیشی کنند، زیرا با وجود چنین معضلاتی در آینده شاهد کاهش تولید محصولات لبنی نیز خواهیم بود.

پور باطنی گفت: اکنون قیمت گوشت بره درجه ممتاز در خرده فروشی‌ها بازار اصفهان ۱۳۵ هزار تومان و گوساله مخلوط ۱۵۵ تومان قیمت‌گذاری شده است.

او با بیان اینکه قیمت گوشت قرمز از ابتدای سال جاری تاکنون در اصفهان نوساناتی داشته است، ادامه اداد: در ابتدای سال قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز درجه یک ۱۱۰ هزار تومان، پس از آن ۱۱۸ هزار تومان و طی یک ماه گذشته به علت نوسانات قیمت بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان فروخته می‌شد و نرخ گوشت گوسفند درجه ۲ بدون استخوان ۱۱۰ هزار تومان، گوشت گوساله بین ۱۵۵ تا ۱۶۰ هزار تومان، گوشت شتر نیز با توجه به نوسانات نرخ دلار بین ۱۸۰ تا ۱۸۵ هزار تومان بوده است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان گفت: به علت پایین بودن قدرت خرید شهروندان، بسیاری از قصابان هم در شهر دیگر همانند سال‌ها و ماه‌های گذشته برای عرضه گوشت گوسفندی در مغازه خریداری ندارند.

پورباطنی افزود: مردم هنوز هم خرید می‌کنند، اما طبیعی است که به علت وضعیت اقتصادی کنونی قدرت خرید آن‌ها تنزل یافته است.

او با بیان اینکه در اصفهان مانند دیگر شهر‌ها مراتع و ظرفیتی برای تامین دام سبک به اندازه نیاز در آن وجود ندارد، اما در تأمین دام سنگین در خود اصفهان مشکلی نداریم، افزود: اگر قیمت از منطقه‌ای که گوسفند تهیه می‌شود مدیریت و کاهش پیدا کند، نرخ گوشت هم سیر نزولی خواهد داشت.

رئیس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان درباره اینکه اصفهان در تأمین دام سبک خودکفا نیست و به علت تامین کالای مورد نیاز از استان‌های همجوار در تعیین نرخ دام هم خیلی دخالت ندارد، بیان کرد: اصفهان ۷۰ درصد دام سبک خود را از سایر شهر‌ها همچون تبریز، خرم‌آباد، شهرکرد، کرمانشاه، همدان، ملایر و ... تامین می‌کند و تنها ۲۰ درصد این دام در داخل پرورش داده می‌شود.

پورباطنی در پایان گفت: در پی شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از همه‌گیری آن، طبق دستور ستاد ملی کرونا بار‌ها واحد‌های مختلف تعطیل شدند، اما واحد صنفی ما با قرارگیری در گروه بندی یک در رده تعطیلی صنوف قرار نداشتند، اما به دلیل عدم بازگشایی رستوران‌ها، تالار‌ها و فست‌فودفروشی‌ها، مغازه‌داران گوشت فروشی با نبود خرید و فروش با ضرر‌های جبران‌ناپذیری مواجه شده‌اند.
انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت گوشت ذبح دام تامین نهاده ها هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۰۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»

به گزارش خبرنگار مهر، هر گاه حجم و میزان کالایی در بازار بیش از نیاز باشد و کاهش قیمت‌ها موجب زیان تولیدکننده شود دولت ورود کرده و کالاهای مازاد را از سطح بازار جمع‌آوری می‌کند.

ایران در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ به خودکفایی رسیده و در این زمینه می‌تواند درآمدزایی ارزی داشته باشد. ظرفیت کشور در تولید گوشت مرغ سالانه ۳ میلیون تن بوده که این آمار ضمن تأمین داخل می‌تواند بازار صادراتی را برای اقتصاد کشور به ارمغان آورد. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر ورود محصولات کشاورزی بر بازارهای جهانی گفته، وزیر جهاد کشاورزی در تعامل با بخش خصوصی حمایت از تولید داخل را برای ورود به بازارهای بین‌المللی مرغ مورد تاکید قرار داده است. بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

علی ابراهیمی وظیفه شرکت پشتیبانی امور دام کشور در خرید مرغ داخل را مقطعی و برای تکمیل ذخایر راهبردی عنوان کرد و نقش اصلی تنظیم و تثبیت بازار را گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازار بین‌المللی دانست. به گفته وی، تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار صادراتی است. در دنیا صادرات مورد حمایت دولت‌ها بوده و به شکل‌گیری اولیه آن یارانه تعلق می‌گیرد. این اتحادیه هم در سایه حمایت در یک بازه زمانی ۳ تا ۴ ماه می‌تواند حضور خود را در بازار کشورهای همسایه تثبیت کند.

تلاش برای بازار سازی

قیمت هر کیلو گرم مرغ سال گذشته ۷۳ هزار تومان تعیین شد که این عدد بین ۷۸ تا ۹۵ هزار تومان در نوسان بود. در مقطعی با کاهش حجم جوجه‌ریزی قیمت گوشت مرغ به حدود ۱۰۰ هزار تومان رسید که با ورود وزارت جهاد کشاورزی و رساندن جوجه‌ریزی به بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه آرامش به بازار گوشت مرغ بازگشت.

در حال حاضر هنوز قیمت جدید تعیین نشده و هر کیلو گرم گوشت مرغ به مبلغ ۷۸ هزار تومان به فروش می‌رسد.

در ادامه شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره‌گیری از مکانیزم استمهال در حال خدمات رسانی به زنجیره مرغداری کشور است.

به گفته مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، صنعت مرغداری ایران وارد یک کلاس جهانی جدید شده و ما نیازمند یک گفت‌وگوی ملی با مرغداران هستیم. زمان آن رسیده که با بهره‌وری و کارایی بالاتر، تولید انجام شود.

‌حسین شیرزاد نسبت به جمع‌آوری گوشت مرغ مازاد از سطح بازار عنوان کرده، در حال حاضر شرکت‌ها و مدیران استانی بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند و شرکت پشتیبانی امور دام با تمام ظرفیت متعهد به خرید مرغ است؛ به طوری که در یک ماه گذشته رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن رقم خورده است. در ماه مبارک رمضان حدود ۱۷ هزار تن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد.

گفتنی است؛ امسال واردات گوشت مرغ از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین‌المللی متوقف شده و تکمیل و کهنه و نو شدن ذخایر استراتژیک مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.

حسین شیرزاد تاکید دارد، صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه در گردش مکفی و بیمه قیمت محصولات دارد. قطعاً باید کریدورهای صادراتی فعال شود و صادرات موفق وابسته به زیرساخت‌های مناسب صادراتی و ظرفیت‌های کشتارگاهی استاندارد است که در حال حاضر در آن ضعف داریم.

در این زمینه ضروری است تعداد کشتارگاه‌ها متناسب سازی شده و مدیریت صادرات مرغ به لحاظ کیفی تقویت شود. ‌

کد خبر 6089725 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • گوشت دوباره گران می‌‌شود؟
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • قیمت گوشت قرمز، امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان پرداخت شد
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان