Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@14:56:04 GMT

هویت گذاری دام ها در اصفهان ضروریست

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۶۲۶۵

هویت گذاری دام ها در اصفهان ضروریست

حسین ایراندوست، روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس دستورالعمل اجرایی، پلاک کوبی دام‌های سبک و سنگین الزامیست و هرگونه خدمات و تخصیص نهاده‌های دامی به دامداران بر این اساس صورت می گیرد.

به گفته وی، بر اساس قانون نظام جامع دامپروری، هویت دار کردن دام‌ها با هدف ایجاد بانک یکپارچه اطلاعات دام و دامدار، برآورد تولیدات دامی، جابه جایی کنترل شده دام، بهبود سیستم‌های پرورش و اصلاح‌ نژاد، کنترل بهداشت دام، اختصاص فرآورده‌های دامی و مبارزه با قاچاق دام زنده انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایراندوست با بیان اینکه خرید نهاده خام و خوراک دام اکنون در سامانه "رهتاب" با کد ملی دامدار ثبت می شود، افزود: هویت گذاری و تعیین آمار دقیق دام برای توزیع بهتر خوراک و نهاده های دامی ضروریست.

وی افزود: با توجه به اینکه سرشماری همه دام ها امکانپذیر نیست، بهترین مجری و ناظر برای اینکار دامداران هستند تا دچار کمبود و نبود توازن علوفه و خوراک دام نشوند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه پیامدهای خشکسالی، امسال با شدت بیشتری بر روی خوراک دام سبک و سنگین تاثیر گذاشته است، افزود: سال های قبل مشکلات در این بخش مربوط به دام سنگین بود اما امسال تامین خوراک دام سبک و حتی شتر که تا پیش از این نیازی به نهاده دامی نداشت نیز با کمبود مواجه شده است.

قیمت شیر اصلاح و مصوب شده است

وی افزود: قیمت شیر، آبان سال گذشته تعیین و مصوب شده بود و از همان زمان نیز همه هزینه های تولید شیر مانند حمل و نقل و کارگر افزایش پیدا کرد و از طرفی تورم و خشکسالی سبب افزایش قیمت علوفه و نهاده ها شد.

ایران دوست گفت: در حالی که شیر محصول خروجی است و نباید قیمت آن ثابت باشد دامداران منتظر اصلاح قیمت آن بودند اما در نهایت تصمیم گرفته شد که زمان اعلام قیمت شیر که به ۶ هزار و ۴۰۰ تومان رسید به بعد از انتخابات موکول شود که تاخیر در اینکار موجب نگرانی و عصبانیت دامداران شد.

ایراندوست اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی، وقتی متوجه شد مسیر اصلاح قیمت شیر از طریق ستاد تنظیم بازار و دولت زمانبر است، با توجه به شرایط فعلی، به مساله ورود کرد و مقرر شد نرخ محصولات اصلی کشاورزی از سوی شورای قیمت گذاری مشخص و مازاد شیر تولیدی از کشاورزان خریداری شود که این تصمیم به دامداران آرامش بخشید و آنها هم اکنون منتظر عملی شدن این مصوبه هستند.

وی با بیان اینکه اکنون قیمت هر کیلوگرم شیرخام ۶ هزارو ۴۰۰ تومان بین وزارت های جهاد کشاورزی و صمت مصوب شده است، افزود: قیمت شیرخام افزایش نمی‌یابد، بلکه بدنبال هزینه‌هایی که مربوط به آن است مانند علوفه، کرایه حمل و نقل و دستمزد کارگران اصلاح می شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان به مخالفت صنایع لبنی با اصلاح قیمت شیر اشاره و بیان کرد: پیش بینی می شود قیمت محصولات لبنی نوسان پیدا کند، چرا که صنایع لبنی می کوشد شیرخام را به همان قیمت قبل یعنی هر کیلوگرم چهار هزارو۵۰۰ تومان بخرد که این موضوع با ورود سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان قابل حل است.

وی با بیان اینکه زمینه صادرات شیر خشک و کره را نیز می توان ایجاد کرد، افزود: با توجه به شرایط بحرانی جاری، طرح خرید تضمینی شیرخام مطرح شد که یا اتحادیه دامداران به این مساله ورود می‌کند و شیرخام را با قیمت ۶ هزارو ۴۰۰ تومان از دامدار می‌خرد و در ادامه خشک می‌کند و یا سازمان تعاون روستایی بطور مستقیم شیر را از دامدار خریداری خواهد کرد.

ایراندوست با بیان اینکه از سوی اتحادیه دامداران استان، سهم قابل توجه یونجه و علوفه از کشورهای شمالی وارد شد که به تعدیل قیمت ها کمک بسیار کرد، افزود: فراهم شدن زمینه بیشتر برای واردات علوفه با توجه به شرایط سخت خشکسالی و احتمال احتکار و گرانفروشی افراد سودجو پیشنهاد می شود.

اصفهان، نیازمند واردات علوفه دام

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: اکنون تنها ۱۵ درصد از علوفه مورد نیاز در استان اصفهان تولید می شود و مابقی باید از طریق واردات تامین شود.

ایراندوست با بیان اینکه با وضعیت خشکسالی حاکم بر استان تامین علوفه ممکن نیست و اصفهان نیازمند ورود علوفه از استان های همدان، کرمانشاه،خوزستان، ایلام و فارس است، افزود: پنج هزار تن ذرت و پنج هزار تن نهاده های دامی بصورت محموله ریلی به اصفهان وارد می شود.

به گفته وی، سهمیه گاوداری های صنعتی به ازای هر دام، ۲ کیلو و ۷۰۰ گرم ذرت و یک و کیلو ۴۰۰ گرم جو در روز است که بصورت ماهیانه توزیع می شود و سهیمه سایر واحدها که خوراک دام استفاده می کنند برای هر دام سبک روزانه ۳۰۰ گرم و دام  سنگین سه کیلوگرم در روز است.

ایراندوست به هم افزایی کارخانه های تولید خوراک دام استان در این زمینه اشاره و بیان کرد: این کارخانه ها با تولید محصول باکیفیت و بموقع در این شرایط سخت، مدیریت تنگنای موجود را تسهیل و تعاونی های دامداران نیز در دریافت سریع نهاده‌ها و خوراک های آماده و توزیع آنها بسیار خوب عمل کردند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی اصفهان، از آغاز خرید گوشت قرمز دام سبک عشایر با هدف کمک به بازار داخلی، تامین ذخایر راهبردی و کاهش نیاز کشور به علوفه خبر داد.

وی افزود: شتر مرغ مشمول قیمت گذاری گوشت نیست بنابراین واحدهای پرورش و تولید نباید از جهاد کشاورزی انتظار تامین نهاده دامی داشته باشند، چنانچه این واحدها می خواهند از نهاده یارانه ای استفاده کنند باید مجوزهای لازم را بگیرند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه ماه گذشته همه واحدهای مجوزدار، نهاده دامی گرفتند، افزود: واحدهایی که مسیر دریافت پروانه را اجرا کنند ساماندهی و مجوز دار می شوند تا قابل رصد و حمایت باشند.

ایراندوست در ادامه به ارائه راهکارها برای عبور از مشکلات این حوزه اشاره و بیان کرد: از دامداران انتظار داریم ترکیب مناسبی از نوع و تعداد دام را رعایت کنند، رشد منطقی گله را در نظر بگیرند، نسبت دام مولد و دام های دیگر را حفظ کنند و دام هایی که تولید پایین دارند را حذف و از آنها بهره برداری کنند.

ایراندوست افزود: از اتحادیه ها و تشکل های مربوطه نیز درخواست می کنیم در حوزه واردات نهاده ها و علوفه حتی با ارز آزاد وارد شوند، همچنین دولت وابستگی به ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در حوزه  دامپروری را کاهش بدهد تا نوسانات قیمتی به حداقل برسد.

به گزارش ایرنا، در استان اصفهان، سه میلیون و ۴۶۰ راس دام سبک، ۵۹۶ هزار دام سنگین، ۱۰ هزار نفر شتر، هزار و ۹۷۳ باب دامداری صنعتی شیر و گوشت، ۲۲هزار دامداری روستایی و غیر صنعتی وجود دارد که ۷۱ هزار تن گوشت در سال و روزانه چهار هزار تن شیر تولید می کنند.

برچسب‌ها نهاده های دامی خشکسالی اصفهان اتحادیه سراسری دامداران پروندهٔ خبری بحران خشکسالی در ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نهاده های دامی خشکسالی اصفهان نهاده های دامی خشکسالی اصفهان اتحادیه سراسری دامداران معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان خوراک دام نهاده ها قیمت شیر دام سبک هزار تن دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۶۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متعهد به خرید داخلی مرغ از مرغداران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شرکت پشتیبانی امور دام کشور، حسین شیرزاد مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، اظهار داشت: امروز بازار نهاده‌ها در آرامش کامل است. شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره گیری از مکانیزم استمهال، خدمت مهمی به جامعه مرغداران کرده است، به گونه‌ای که عمده انبار‌های مرغداران و زنجیره‌ها پر از نهاده است.
وی ادامه داد: صنعت مرغداری وارد یک کلاس جهانی جدید شده و ما نیازمند یک گفتگوی ملی با مرغداران کشور هستیم، زمان آن رسیده که با بهره وری و کارایی بالاتری تولید کنیم.
شیرزاد یادآور شد: در حال حاضر همکاران شرکت و مدیران استانی بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند و با همه ظرفیت مان متعهد به خرید مرغ هستیم و با شیبی ۲۷ درصدی طی یکماه گذشته شرکت به رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن خرید مرغ رسیده است.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با بیان اینکه در ماه رمضان حدود ۱۷ هزارتن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد، گفت: شرکت پشتیبانی امور دام امسال واردات گوشت مرغ را از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین المللی متوقف کرده و تکمیل، کهنه و نو شدن ذخایر استراتژیک مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.
شیرزاد گفت: صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه درگردش مکفی و بیمه قیمت محصولات دارد. حتما باید کریدور‌های صادراتی فعال شود. صادرکنندگان مرغ باید مشوق‌های صادراتی و بسته‌های حمایتی دریافت دارند.
وی ادامه داد: صادرات موفق مرغ وابسته به زیرساخت‌های مناسب صادراتی و ظرفیت‌های کشتارگاهی استاندارد است که در حال حاضر در آن ضعف داریم و نیاز به تقویت کمی تعداد کشتارگاه‌ها و ارتقای کیفیت مدیریت صادرات مرغ در کشور داریم.

دیگر خبرها

  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • ۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است
  • متعهد به خرید داخلی مرغ از مرغداران
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس