Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@16:30:10 GMT

گاوهای مولدی که با نبود نهاده‌ها کشته می‌شوند

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۴۷۵۷۹

گاوهای مولدی که با نبود نهاده‌ها کشته می‌شوند

گروه استان‌ها- تداوم روند ذبح بره‌های ماده در کشتارگاه‌های استان اصفهان از ۶ سال گذشته تاکنون لطمات جبران‌ناپذیری به صنعت دامداری استان وارد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، در گذشته‌های نه ‌چندان دور در پی خشکسالی‌های متوالی در استان اصفهان تولید‌کنندگان شیر‌خام برای تامین پول خرید علوفه، دام‌های‌شان را راهی کشتارگاه می‌کردند و به دلیل کمبود آذوقه و کاهش توان مالی دامداران از 100 راس گاوی که در این استان ذبح می‌شد 85 درصد آن گاوهای شیرده و مولد بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های متمادی ارز 4200 تومانی برای واردات برخی نهاده‌های دامی با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان کالاهای اساسی و تولیدکنندگان داخلی پرداخت شد اما با افزایش شدید تحریم‌ها و کاهش منابع درآمدی ارزی دولت اکنون تخصیص ارز برای واردات محصولات و نهاده‌های دامی حذف شده و اجرای این اقدام در ماه‌های اخیر نه تنها قیمت برخی نهاده‌ها را افزایش داده بلکه ورشکستگی بعضی از تولیدکنندگان دامدار را هم رقم زده است.

این روزها با گرانی سرسام‌آور قیمت نهاده‌های دامی در بازار آزاد، عدم دخل و خرج دامداران اصفهانی در تامین علوفه و نهاده‌های گران بسیاری تولیدکنندگان دام سنگین عطای تولید را به لقایش بخشیدند و گاوهای مولد را با قیمت‌های ناچیز روانه کشتارگاه‌ها می‌کنند که براساس گفته‌های رضا انصاری رئیس سابق اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز اصفهان، 40 درصد دام مولد و سبک در کشتارگاه‌های اصفهان در سکوت مسئولان ذبح می‌شوند.

براساس این گزارش از 6 سال گذشته تاکنون ذبح بی‌رویه بره‌های ماده در استان اصفهان نه تنها بر صنعت دامداری استان لطمات جبران‌ناپذیری را وارد کرده بلکه با تأثیرگذاری بر اقتصاد بازار گوشت قرمز نوسانات شدید قیمتی را رقم زده چرا که با کشتار بره‌های ماده‌، زاد و ولد دامی روند کاهشی به خود گرفته و بازار با کمبود عرضه دام مواجه می‌شود.

سودهای هنگفت کشتار گاوهای مولد در جیب دلالان

عباس یکی از دامداران اصفهانی با اشاره به اینکه در سه سال گذشته 25 راس گاو شیری را خریداری کرده است گفت: در این مدت با خرید و تامین نهاده‌ها و علوفه با قیمت مناسب با مشکلی مواجه نبودیم اما امسال تمام نرخ‌ها با افزایش 4 برابری روبه‌رو شده و با رشد هزینه‌های کارگر، حمل ‌و نقل و حامل‌های انرژی تولید شیر و پرورش دام سنگین هیچ‌گونه صرفه اقتصادی ندارد.

این تولیدکننده دام سنگین در اصفهان پیرامون اینکه نهاده‌های که با ارز دولتی به دست گاوداران می‌رسد کفاف یک روز تغذیه دام‌های سنگین تولیدکنندگان را نمی‌دهد اظهار داشت: دامداران برای تامین آذوقه دام‌های خود مجبور به خرید نهاده‌ها از بازار آزاد هستند اما از اواخر سال گذشته تاکنون قیمت ذرت و سویا با افزایش بیش از 150 درصدی عرضه می‌شود و متاسفانه هیچ گونه نظارت و کنترلی بر قیمت‌ها نیست.

وی خرید شیر و گوشت با قیمت ارزان از گاوداران را یکی دیگر مشکلات پیشروی تولیدکنندگان بیان کرد و افزود: در حال حاضر شیر پرچرب با کیفیت را کیلویی 4100 تومان از دامداران خریداری می‌کنند که با وجود هزینه‌های بالای نهاده‌ها و تولیدات، نرخ هر کیلو شیر 7000 تا 8000 تومان برای دامدار تمام می‌شود که متاسفانه هیچ‌ گونه سودی عاید تولیدکننده نمی‌شود.

عباس با سابقه 23 ساله در دامداری با بیان اینکه براساس میزان وزن هر گاو شیری روزانه 4 تا 5 کیلوگرم یونجه مصرف می‌کند، گفت: در خرداد امسال هر کیلو یونجه 2200 تومان بوده اما اکنون به 4000 تومان رسیده و بهای کنسانتره از 2600 به 6000 تومان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته به دلیل گرانی آذوقه و خشکسالی‌های متوالی 30 تا 40 درصد گاو‌های مولد و سبک در کشتارگاه‌های استان اصفهان ذبح می‌شد گفت: امسال به دلیل گرانی بی‌سابقه نهاده‌ها و هزینه‌های تولید روند روزانه کشتار دام‌های مولد در کشتارگاه‌ها افزایش یافته است.

این دامدار اصفهانی پیرامون اینکه دامدارانی که از عهده هزینه‌های سنگین تولید برنمی‌آیند دام‌های خود را با قیمت بسیار پایین کیلویی 30 هزار تومان به دلالان می‌فروشند اظهار داشت: این افراد دام‌های جوان‌تر را با قیمت دلار در خارج از مرزها معامله کرده و سودهای هنگفتی را به دست می‌آوردند.

وی افزود: در سال‌های اخیر که بسیاری از دامداران به دلیل خشکسالی، گرانی آذوقه و علوفه گاو‌های مولد را برای کشتار می‌برند، به طور حتم دیگر گاو ماده و شیردهی جایگزین آنها نخواهد شد و مشکل از شرایط فعلی بدتر هم می‌شود.

عباس با گلایه از اینکه در سال‌های اخیر با تداوم خشکسالی‌ها، گرانی هزینه‌های تولید، درصد کشتار دام‌های مولد در عدم حمایت دولتمردان و سکوت مسوولان، سیر صعودی داشته است، بیان کرد: مسئولان، سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط برای جبران کمبود دام زنده در استان اصفهان باید راهکارها و اقدامات کارشناسی اساسی برای جلوگیری از این معضل انجام دهند.

دام‌های مولد در مسیر کشتارگاه‌ها با هزینه‌های سنگین تولید

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان درباره موضوع ذبح دام‌های مولد در کشتارگاه‌های اصفهان، گفت: دامداران به دلیل هزینه‌های سنگین تولید و نبود نهاده‌ها، گاوهای مولد سنگین و پیر، بدون کاربری را برای ذبح به کشتارگاه‌های استان می‌برند.   

اصغر پورباطنی پیرامون اینکه دامداران گلایه‌مند که در تامین نهاده‌ها با نرخ آزاد و گران هزینه‌های سنگینی را متحمل می‌شوند اظهار داشت: در سال‌های گذشته بسیاری از دامداران به دلیل خشکسالی، نبود آذوقه و علوفه گاو‌های شیرده خود را می‌کشتند چرا که کشتار دام زنده از نگهداری آن به صرفه‌تر بوده است.

وی افزود: امسال تولیدکنندگان دام با عدم تامین نهاده‌ها و هزینه‌های سنگین تولید، گاوهای مولد پیر و بدون کاربری لازم که میزان شیر آنها به میزان محسوسی کاهش یافته و نگهداری از آنان صرفه اقتصادی نداشته باشد را در سطح شهر با زدن تابلو به بهای ارزان‌تری می‌فروشند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان در پاسخ به اینکه امسال دامداران چند درصد از گاوهای مولد را برای ذبح به کشتارگاره‌های استان می‌برند، بیان کرد: این سوالات را مسئولان دامداران سنگین باید پاسخگو باشند اما هم اکنون به هر دلیلی ماده گاوها را در کشتارگاه‌ها ذبح می‌کنند.

وی درباره اینکه توان خرید مردم در تامین گوشت قرمز بسیار کاهش داشته است گفت: به دلیل تنزل قدرت خرید شهروندان، بسیاری از قصابان هم در شهر دیگر همانند سال‌ها و ماه‌های گذشته برای عرضه گوشت گوسفندی در مغازه خریداری ندارند.

کاهش قیمت دی و مونوکلسیم فسفات دام و طیور از شنبه/2.5 برابر مصرف کشور تولید داریم/انبارها پر است اما واردکنندگان در حال لابی هستندمیزان تولید گوشت مرغ در اردبیل مازاد مصرف است؛ در قیمت فروش مرغ به تعادل رسیدیممرغ ایرانی | حمایت تمام قد اتحادیۀ سراسری مرغداران گوشتی ایران از «مرغ آرین»

پورباطنی با بیان اینکه استان اصفهان مانند دیگر شهرها مراتع نداشته و ظرفیتی برای تامین دام سبک به اندازه نیاز در آن وجود ندارد اظهار داشت: در حال حاضر کشتار دام زنده سبک با بهای 80 تا 83 هزار تومان عرضه می‌شود و گوساله مخلوط درب مغازه‌ها 105 هزار تومان و مغز ران 115 هزار تومان و بدون استخوان 110 هزار تومان فروخته می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه تاکنون برای حمایت از تولیدکنندگان دامی در تامین نهاده‌ها چه اقداماتی صورت گرفته است، افزود: در خبرهای تصویری دیده و شنیده می‌شود که نهاده‌ها در بنادر موجود است و بر طبق گزارش‌ها و گفته‌های رانندگان حمل، نهاده‌ها به استان‌های اصفهان، قم، شیراز و دیگر استان‌ها ارسال می‌گردد اما دامداران از عدم تامین و واگذاری نهاده‌ها بسیار گلایه‌مند هستند.

به گزارش تسنیم صنعت دامپروری، حرفه‌ای که تولیدات آن از لحاظ مواد غذایی با ارزش است در اشتغال‌زایی هم نقش مهمی دارد و از جنبه استراتژیک و پشتیبانی نیز قابل اهمیت است، در سال‌ها متوالی با تداوم روند ذبح بره‌های ماده در کشتارگاه‌های استان اصفهان با بهانه‌هایی، لطمات جبران‌ناپذیری را با وجود اطلاع رسانی‌های کتبی و شفاهی به تمام ارگان‌ها متحمل شده و براساس گفته کارشناسان تاکنون هیچ ‌کدام از سازمان‌های مرتبط جوابگو نبودند و حتی درصدد پیشنهاد راهکار و اقدامی اساسی نبوده‌اند، اما ادامه این روند در سکوت مسئولان مرتبط بدون‌شک صنعت گوشت اصفهان را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو می‌سازد.

انتهای پیام/171/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هزینه های سنگین تولید کشتارگاه های استان تولیدکنندگان دام دام های مولد کشتارگاه ها تامین نهاده ها استان اصفهان بره های ماده هزار تومان نهاده ها سال گذشته کشتار دام گوشت قرمز سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۷۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد

 بنابر آمار سالانه حدود ۴.۵ میلیون تن کنجاله سویا و ۱۰ میلیون تن ذرت به عنوان خوراک دام و طیور وارد کشور می شود که  مسئولان وزارت جهاد با جایگزینی گیاهان کم آب  بدنبال کاهش خروج ارز از کشور هستند.

براین اساس معاونت امور دام وزارت جهاد چندی پیش اعلام کرد که اکنون برای تنوع‌بخشی به خوراک دام و طیور حدود ۱۳ قلم نهاده از جمله کنجاله کلزا، کنجاله پنبه دانه، کنجاله آفتابگردان، ذرت خوشه‌ای یا سورگوم و چند قلم گیاهان کم‌آب‌بر را به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برای ورود و عرضه در سامانه بازارگاه نهاده‌ها معرفی شده است.

در همین راستا  علیرضا آقا شاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به اینکه  بیش از ۷۰ درصد هزینه های دامداری ها را خوراک مصرفی شامل می شود، گفت: با بهره برداری از خوراک کامل دام، این هزینه ها را به نسبت های مختلف در دامداری های گوناگون، کاهش داد و خلاء عملکردی موجود را تا حدودی پر کرد.

آقاشاهی با  اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد جو و بالای ۸۰درصد ذرت و کنجاله مصرفی در خوراک دام از خارج از کشور وارد می شود، افزود: طبق آمارهای موجود، بیش از ۴۰ درصد تولیدات دامی اعم از گوشت و شیر، در واحدهای متوسط و خرده پا انجام می شود. این در حالی است که چنین واحدهایی یا بهره کمی از دانش تغذیه دارند و یا امکان بکارگیری آن در مزرعه به دلایل مختلف را ندارند.

رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور ادامه داد: محققان علوم دامی برای حل مشکل تامین خوراک، برای دامداران متوسط و کوچک، به پژوهش های گسترده ای در قالب خوراک کامل دست زده اند تا خلاء بهره وری را کاهش  دهند. با توجه به ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد به طور قطع می توان میزان تولید نهاده های دامی را در کشور افزایش داد تا میزان کمتری از این محصول به کشور وارد شود.

همچنین افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: نهاده به عنوان ماده اولیه تولید در بسیاری از صنایع، ارزش افزوده ایجاد می کند‌. براین اساس واردات نهاده دامی ذرت و کنجاله سویا، ارزش افزوده بیشتری تولید می کند. واردات نهاده دامی به عنوان ماده اولیه منجر به ایجاد اشتغال و تولید پایدار و افزایش سهم تولید ناخالص داخل می شود.

صدردادرس با بیان اینکه واردات نهاده دامی کماکان باید انجام شود، افزود: در تغذیه دام ۲ فاکتور اصلی و اساسی داریم که با جایگزینی نهاده دامی هم باید انرژی و پروتئین ماده غذایی تامین شود. اگر با جایگزینی نهاده دامی، ماده غذایی دیگری پیدا شود که ارزانتر باشد و همان انرژی و پروتئین کنجاله سویا را به ما بدهد، در جایگزینی بحثی نیست.

او با بیان اینکه هدف از ذرت و کنجاله سویا در جیره غذایی طیور ناشی از ترکیب غذایی است، افزود: با توجه به آب بر بودن ذرت، اگر ماده دیگری کشت شود که آب کمتری نیاز دارد، اما انرژی و پروتئین مورد نیاز دام را تامین می کند، مشکلی وجود ندارد و تنها نیاز است در ماده غذایی جدیدی  که کشت می شود بدلیل عدم آشنایی دامداران، توسط وزارت جهاد باید در بین دامداران ترویج داده شود و همواره مزایا و نحوه تغذیه آموزش دهند.

با توجه به تولید سالانه حدود ۱۶ میلیون تن ذرت علوفه ای و حدود ۹۰۰ هزار تن ذرت دانه ای در کشور، اولویت توسعه کشت سورگوم دانه ای است، چراکه به شدت به ذرت دانه ای در تامین خوراک دام و طیور وابسته هستیم.

امکان جایگزینی نهاده دامی با ذرت و کنجاله سویا در مرغ تخم گذار وجود ندارد

حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: بنابر سیاست معاونت بازرگانی وزارت جهاد، انحصار زدایی در بحث واردات صورت گرفته به طوریکه هم اکنون به سبب ورود شرکت های متعدد در بحث واردات، وضعیت تامین کنجاله سویا و ذرت مطلوب است.

او با بیان اینکه امکان جایگزینی نهاده دامی در صنعت طیور وجود ندارد، افزود: در تمامی کشورها کنجاله سویا، گندم و ذرت سه قلم کالای اساسی مرغ تخم گذار در دنیاست که امکان حذف یا جایگزینی جیره طیور در هیچ کشوری مرسوم نیست.

کاشانی ادامه داد: با توجه به آنکه جایگزینی نهاده دامی در صنعت مرغ تخم گذار در هیچ کشوری الگوبرداری نشده یا جیره ای در اختیار مرغداران گذاشته نشده است که اثر آن را در تولید ببینند، از این رو هیچ جایگزینی برای جیره طیور وجود ندارد.

رئیس اتحادیه مرغداران میهن با بیان اینکه ذرت، کنجاله سویا و گندم ۶۰ تا ۷۰ درصد جیره طیور را تشکیل می دهد، افزود: در تمامی کشورها در خصوص کالاهای اساسی مرغ و تخم مرغ حساسیت و نظارت وجود دارد و تنها شرایط مداخلات فرق می کند‌.

او گفت: در سال ۱۴۰۰ به رغم تلاش های متعدد تنها ۱۰ هزارتن تخم مرغ وارد شد، درحالیکه این رقم یه اندازه تولید ۲.۵ روز کشور است. بنابراین تولید مرغ و تخم مرغ به عنوان کالاهای اساسی امری ضروری است چراکه امکان واردات و تامین ۱۰۰ درصدی مرغ و تخم مرغ به عنوان غذایی که مردم روزانه نیاز دارند،  وجود ندارد.

مرغ مورد نیاز با تامین به موقع نهاده های دامی تولید می شود

در ادامه علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: کنجاله سویا و ذرت به عنوان اصلی ترین نهاده های مورد نیاز صنعت مرغداری محسوب می شود که شرایط اقلیم کشور اجازه تولید را نمی دهد که بتوانیم به سمت خودکفایی برویم. گرچه ارز برای واردات ذرت و کنجاله سویا از کشور خارج می شود، اما در مقابل پروتئین مورد نیاز کشور را تامین می کنیم که در صورت اعمال مدیریت صحیح، امکان ارزآوری وجود دارد.

ابراهیمی ادامه داد: وضعیت نسبی کشاورزان اجازه تولید سویا و ذرت به حد نیاز را نمی دهد، اما در مقابل وارداتی را که انجام می دهیم جزء کشورهای مطرح کننده تولیدکننده مرغ در دنیا هستیم.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه تامین به موقع نهاده دامی راهکار ایجاد بازار مصرف مطمئن در داخل محسوب می شود، گفت: با توجه به آنکه  کشورهای همسایه واردکننده مرغ هستند، لذا با افزایش تولید و صادرات می توان ارزآوری مناسبی داشت.

با توجه به مشکلات واردات نهاده دامی و خروج قابل توجه ارز از کشور، تنوع‌بخشی به خوراک دام و طیور و جایگزینی گیاهان کم‌آب‌بر، فشار را از مصرف کنجاله سویا برمی‌دارد، براین اساس معاونت امور تولیدات دامی بر بومی‌سازی خوراک دام و طیور کشور با رویکرد استفاده از گیاهان و علوفه‌های کم‌آب‌بر تاکید دارد تا با جایگزینی آن در واحدهای دامداری، وابستگی به آن سوی مرزها به حداقل برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • متعهد به خرید داخلی مرغ از مرغداران
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • افزایش ۲۷درصدی خرید مرغ مازاد مرغداران/ کریدورهای صادراتی فعال شود
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد