Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌ها نشان می‌دهد از ابتدای سال جاری تاکنون با افزایش عرضه دام زنده سبک و سنگین تولید داخل و واردات گوشت قرمز گرم و منجمد گوسفندی و گوساله کماکان گوشت قرمز با قیمت‌های بالا به دست مصرف کنندگان می‌رسد. ۰۴ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۹ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مدت‌هاست که گرانی گریبانگیر بازار گوشت قرمز شده، قیمت‌ها سر به آسمان گذاشته و مردم کم‌در‌آمد توان خرید یک کیلوگرم گوشت را هم ندارند و این کالای پروتئینی از سفره و سبد خوراک خانواده‌های بی‌بضاعت و متوسط جامعه حذف گردیده و به رغم تمام تمهیدات در نظر گرفته شده قیمت این منبع تأمین پروتئین کاهش قابل توجهی نیافته و هرچند که در هفته‌های گذشته آنچه که شاهد بودیم تاثیر نسبی کسادی بازار بر قیمت گوشت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در پانزدهم مهر 1398 سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که از ابتدای سال تاکنون قیمت دام سنگین حدود 30 تا 35 درصد و قیمت دام سبک حدود 10 درصد کاهش یافته است. چنین کاهش قیمت‌ها در حالی است که طبق آمار‌های ارائه شده در مرکز آمار ایران، سیر نزولی نرخ‌ها در بازار به طور ملموسی قابل مشاهده نبوده است.

آمار‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در فروردین سال جاری قیمت هر کیلو گوشت گوسفند 101 هزار تومان بوده که این قیمت با کاهشی یک درصدی در شهریور به 100 هزار تومان کاهش یافته است. همچنین قیمت هر کیلو گوشت گاو و گوساله در فروردین 94 هزار تومان بوده که این قیمت نیز با کاهشی 5 درصدی به کیلویی 89 هزار تومان رسیده است.

سیداحمد مقدسی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران نیز طی مصاحبه‌ای اعلام کرد تأمین 60 درصد گوشت قرمز کشور بر دوش دام سنگین است که قیمت دام زنده سنگین (گوساله) از کیلویی 39 هزار تومان در خرداد ماه به 28 هزار تومان در مهرماه کاهش یافته است.

همچنین به گفته مقدسی اگر بازه زمانی را خرداد سال جاری تا به امروز در نظر بگیریم، قیمت گوشت گوساله و گاو از هر کیلویی 110 به 85 هزار تومان کاهش یافته است، اما هنوز هم قیمت گوشت قرمز حدود 10 هزار تومان حباب دارد.

وی معتقد است؛ واسطه‌ها که واردکنندگان نیز جزو آنها هستند، نمی‌گذارند قیمت گوشت قرمز در بازار کاهش پیدا کند. دلیل مقاومت با کاهش قیمت گوشت قرمز نیز این است که اگر قیمت گوشت گرم کاهش یابد، دیگر کسی گوشت یخ زده نخواهد خرید و این واسطه‌ها و واردکنندگان به خاک سیاه خواهند نشست!

سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران طی مصاحبه‌ای با بیان این که تولید امسال شرایط بسیار مطلوبی داشته و جلوی قاچاق دام نیز گرفته شده و نگرانی در این زمینه نداریم و حتی با مشکل انباشت دام سنگین در کشور روبه رو هستیم، گفت: عده‌ای مصمم هستند قیمت‌های بازار را حفظ کنند و اجازه کاهش نرخ نمی‌دهند، چون به دنبال سود بیشتر هستند. وی طی مصاحبه دیگری نیز اعلام کرده بود: سودجویی واسطه‌ها و دلالان نمی‌گذارد قیمت گوشت در بازار کاهش یابد.

هر چند سلطانی، دلیل عدم کاهش قیمت گوشت قرمز در بازار را واسطه‌ها و دلالان می‌دانند، علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی معتقد است عدم عرضه به موقع دام‌ها از سوی دامداران یکی از عوامل اختلال در بازار گوشت قرمز است. وی گفت: وقتی دامداران، دام را به بازار عرضه نمی‌کنند و به طمع اینکه قیمت آن بالا برود دام را نگه می‌دارند وزن آن هم بالا می‌رود. ملکی افزود: آن‌ها با این نگاه که سال قبل بازار دچار چالش شد، با کمبود مواجه بودیم و دام‌هایشان را توانستند به قیمت‌های ایده‌آل خود اعمال نرخ کنند، امسال نیز همین افکار را دارند.

با تمام این گفته یکی از مهمترین سئوالاتی این روزها در ذهن شهروندان جای گرفته که عرضه دام زنده با سیر نزولی معناداری در کشور و کشتارگاه‌ها افزایش یافته اما چرا قیمت یکی از با ارزش‌ترین موادغذایی مورد نیاز مردم از اواخر شهریور ماه تاکنون به طرز قطره چکانی کاهش یافته و چرا این کاهش‌ها برای شهروندان هنوز ملموس نیست.

اصفهان| پُز عالی یا سفره‌های خالی؛ کدام تدبیر قیمت گوشت را اندکی کاهش داد؟اختصاص 50 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح افزایش تولید گوشت قرمز در گلستانواسطه‌ها سدی در برابر ارزانی گوشت!

افزایش عرضه دام زنده با عدم تمایل قصابان به خرید

رئیس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان گفت: با افزایش میزان دام زنده، قیمت گوشت قرمز در قصابی‌های شهر اصفهان طی دو مرحله 12 هزار تومان کاهش یافت.

اصغر پورباطنی پیرامون اینکه طی 15 روز گذشته تاکنون روند کاهش قیمت گوشت قرمز در اصفهان آغاز شده است، اظهار داشت: در مرحله نخست نرخ گوشت در قصابی‌ها 5 هزار تومان کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه از امروز کاهش 7 هزار تومانی نرخ گوشت قرمز در قصابی‌های شهر اصفهان برای دومین مرحله آغاز شده است، افزود: در حال حاضر عرضه دام زنده افزایش یافته اما به دلیل رکود سابقه‌دار در بازار گوشت تاکنون تقاضا تغییر چندانی نداشته است.

رئیس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان دلیل کاهش قیمت گوشت را افزایش ورود دام به اصفهان و کسادی بازار بیان کرد و گفت: با افزایش عرضه طبیعتا نرخ‌ها هم روند نزولی دارند اما به دلیل درگیری قصابان با رکود بازار این مسئله بیشتر در بین مشاغل ما قابل لمس است.

وی گفت: با اجرای کاهش 7 هزار تومانی نرخ گوشت قرمز از امروز در بازار اصفهان طی 15 روز توانسته‌ایم بهای این کالای پروتئینی را 12 هزار تومان تنزل دهیم، از امروز قیمت گوشت ممتاز گوسفندی در اصفهان 93 هزار تومان و گوشت گوساله 84 هزار تومان فروخته خواهد شد.

پورباطنی پیرامون اینکه با وجود کاهش قیمت‌ها هنوز هم توان خرید مردم پایین است، اظهار داشت: هم اکنون به دلیل رکود و کسادی در بازار قصابان هم برای خرید دام از کشتارگاه‌ها تمایل کمتری دارند و همین امر سبب افزایش دام زنده شده است.

وی با بیان اینکه روند کاهش قیمت گوشت قرمز به دلیل عدم صادرات دام زنده به خارج کشور هم است، افزود: صدور گوسفند از راه‌ها و کانال‌های مختلف سبب گرانی و رکود بازار گوشت می‌شود و باید از صادرات آن جلوگیری شود.

واسطه‌ها دلیل حباب کاذب قیمت گوشت قرمز در بازار

یکی از قصابان در بازار اصفهان پیرامون اینکه با وجود کاهش قیمت گوشت بازار به شدت کساد شده و رکود بر آن حاکم است، اظهار داشت: در سال‌های اخیر رکود بازار کاملا محسوس شده به طوری که عدم توانایی مردم در خرید گوشت و کم شدن قدرت خرید مهر تایید این مطلب است.

وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود افزایش عرضه دام زنده و کاهش قیمت گوشت گوساله و گاو از هر کیلویی 110 به 85 هزار تومان، اما هنوز هم نرخ گوشت قرمز حدود 10 هزار تومان حباب دارد، افزود: بی‌تردید حضور دلالان در بازار گوشت قرمز موجب ایجاد این آشفته بازار شده است.

این قصاب در ادامه بیان کرد: مهم‌تر از دلایل گرانی گوشت، عملکرد مسئولان دولتی در تنظیم بازار این کالا است که مردم را در خرید یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی‌شان با مشکل روبه‌رو ساخته و سبب کم‌رنگی روزبه‌روز حضور این ماده پروتئینی در سبد مصرف خانوارها گردیده و از سفره برخی طبقات ضعیف جامعه حذف شده است.

وی با اشاره به اینکه نه تنها مردم با ارایه دستورالعمل‌های ساعتی و شل و سفت کردن پیچ صادرات و واردات کالا به خصوص چالش‌های بازار گوشت قرمز سردرگم و نگران هستند، گفت: با شرایط حاکم، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان موظف است تا با سودجویی‌های عده‌ای که به نفع خود و زیان مردم عمل می‌کنند، برخورد کند، اما در چنین شرایطی شاهد چنین برخوردهایی نیستیم و سودجویی دلالان همچنان ادامه دارد.

به گزارش تسنیم؛ سال‌هاست گوشت قرمز، پرهزینه‌ترین کالای موجود در سبد غذایی خانوارها بوده و به همین جهت مصرف آن در خانواده‌های غنی و مرفه با خانواده‌هایی که از لحاظ مالی تحت فشار هستند، تفاوت چشمگیری دارد و از این رو است که دولت‌مردان برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای را برای تأمین آن تدارک ببینند و با تدبیری اساسی دست دلالان و واسطه‌ها را نه از این بازار بلکه تمام بازارها در سطح کشور حذف کنند.

انتهای پیام/ز

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۹۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین

به گزارش خبرگزاری مهر، جمشید زمانی اظهار کرد: ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری برای مدیریت عرضه و تقاضا در بازار قزوین توزیع شد.

وی افزود: این میزان گوشت منجمد با قیمت هر کیلوگیرم را ن ۲۸۵ هزار تومان، سردست ۲۷۵ هزار تومان، راسته ۲۷۰ هزار تومان، گردن ۲۶۵ هزار تومان و قلوه‌گاه ۲۴۰ هزار تومان عرضه می شود.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار داشت: این میزان گوشت منجمد گوسفندی با هماهنگی انجمن واردکنندگان فراورده های خام دامی و از طریق شرکت تعاونی مصرف جهاد کشاورزی استان خریداری و عرضه می شود.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به اینکه عرضه این میزان گوشت منجمد گوسفندی وارداتی از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری آغاز و ادامه خواهد داشت افزود: این طرح با هدف تنظیم بازار، حمایت و دسترسی آسان و به صرفه شهروندان و تعادل بخشی به توازن عرضه و تقاضا توزیع شده است.

کد خبر 6090305

دیگر خبرها

  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • گوشت دوباره گران می‌‌شود؟
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • قیمت گوشت قرمز، امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری